Destinacije manual

Krk (otok Krk)

Najveći i najposjećeniji hrvatski otok

Krk je uz Cres najveći hrvatski otok i s više malih susjednih otočića tvori Krčki arhipelag. Zbog blage klime i raznolikosti prirodnih ljepota još de od antičkih vremena naziva „zlatni otok“ (Insula Aurea), a temeljem kulturnog nasljeđa o Krku se govori kao o kolijevci hrvatske kulture. Saznajte zašto!

Uz otok se vezu brojne priče i legende, a jedna od njih je da je otok sudbinski vezan s brojem sedam: u sedmom stoljeću naselili su ga Hrvati, sedam puta se uspješno obranio od gusara, posljednji krčki knez bio je Ivan, sedmi iz roda Frankopana,  a danas otok ima sedam središta.

Saznajte više

Lopar (otok Rab)

Uživajte na pješčanim plažama ovog otoka sreće

Narodna izreka kaže da je Bog stvorio otok Rab samo za sebe, a vrag je na njega poslao ljude. Otok Rab poznat je kao najzeleniji otok na Jadranu pa ne čudi da se još od doba Rimljana naziva “otokom sreće”. Ako možete, svakako posjetite rapske fjere i viteške igre – jedne od najatraktivnijih događaja na otoku Rabu.

Na otoku Rabu nalazi se Lopar, mjesto najpoznatije po svojim brojim pješčanim plažama i prekrasnim uvalama. Uz Lopar se veže još jedna zanimljivost, a to je da je u njemu rođen Sv. Marin, navodni utemeljitelj državice San Marino.

Saznajte više

Mala Rava (otok Rava)

PHOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

Mala Rava je smještena uz uvalu Lokvina

Uvala je otvorena prema zapadu, odnosno prema Dugom otoku, te otočićima Mrtovnjaku i Galijici u Ravskom kanalu. Budući da je poluotokom Zaglavićem zaštićena od vjetrova, predstavlja povoljno mjesto za sidrenje. U Lokvini je sredinom 1990-ih uređeno privezište (s bovama). Preko svega 100 m uske prevlake, Mala Rava je povezana i s uvalom Tanko, otvorenom prema sjeveroistoku, odnosno prema otoku Ižu.

Saznajte više

Mali Iž (otok Iž)

PHOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

U malom Ižu za ljubitelje boravka na plaži izbor je velik

Mali Iž ima 10 uvala izuzetne ljepote, šljunčanih ili pješčanih. To su:  Mala Dumboka, Šolova, Peščenice, Pardešćak, Mali Vodenjak, Bršanj, Komoševa, Knež, Dolinje (Tražet) i Svežina.

Saznajte više

Rijeka

Kvarnerska kraljica duge tradicije

Grad Rijeka je administrativno i kulturno središte Primorsko-goranske županije i treći grad prema broju stanovnika u Republici Hrvatskoj. Svoje „vodeno“ ime, Rijeka ima jer se nalazi uz sam uz tok rijeke Rječine i mnogobrojnih potoka. Rijeka je poznata po svom sloganu „Volim grad koji teče“ pa preporučamo da posjetite brojne riječke znamenitosti i otkrijete zašto.

Ako ne putejete automobilom, svakako preporučamo da se ukrcate na našu brodsku liniju prema Zadru i posjetite neke od najljepših hrvatskih otoka na koje, uz G&V Line Iadera, možete napraviti i dnevne izlete.

Saznajte više

Sali (Dugi otok)

Sali su mjesto idealno za opuštanje

Sali su jedno od 12 mjesta na Dugom otoku – jednom od najljepših i najvećih otoka na Jadranu, čije ime opravdava njegova duljina od oko 45 kilometara.
Ovo je idealna destinacija bez obzira želite li opuštajući ili aktivni odmor te idealna polazišna točka za otkrivanje izuzetnih prirodnih ljepota Dugog otoka.

Saznajte više

Vela Rava (otok Rava)

PHOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

Vela Rava je još od srednjeg vijeka bila glavno središte na otoku

Vela Rava ima povoljan položaj uz uvale Marnjica, Grbačina i Grbavač, uz koje je vezana glavnina novije izgradnje kuća za stanovanje i odmor, kao i mogućnost pristupa uvalama Ivanoševica i Pavajsko na sjeveroistočnoj obali otoka. U starijem dijelu naselja na vrhu 82m visoke uzvisine nalazi se seoska škola, koja je djelovala do 1990-tih godina, župna crkva i uljara.

Saznajte više

Veli Iž (otok Iž)

PHOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

Veli Iž odiše izvornim i tradicionalnim ritmom otočkog života

Središte otoka, Veli Iž leži u pitomoj uvali na sjeveroistočnoj strani otoka. I Maslinarstvo, ribarstvo i pomorstvo najčešći su poslovi kojima se bavi njegovo malobrojno stanovništvo. U središtu mjesta nalazi se obnovljena crkva Sv. Petra, kulturni dom, etnografska zbirka, zatim nekoliko autohtonih konoba i restorana, tri kafića, trgovina i pošta, ambulanta te hotel i moderna marina.

Saznajte više

Zadar

Zadar

Povijest i zabava na jednom mjestu

Smješten je u samom srcu Jadrana, a zbog svoje 3000-ljetne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog naslijeđa, godinama je jedna od omiljenih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom 2016. godine pa preporučamo da ga svakako posjetite i provjerite zašto.

Ako u Zadru odsjedate dulje vrijeme, mogli biste razmisliti od raznim dnevnim izletima u neposrednoj okolici. Tu su čak četiri nacionalna parka (NP Plitvice, NP Paklenica, NP Krka i NP Kornati), a i prekrasni dalmatinski gradovi kao Split, Trogir i Šibenik.

Ako vas zanima istaživanje hrvatskih otoka i mogućnost sunčanja i kupanja na nenapučenim, skrivenim plažama, sve što trebate je samo odabrati svoju željenu destinaciju i naši brodovi brzo i sigurno će vas dovesti do nje bez puno muke oko pronalaska puta i traženja parkinga.

Saznajte više

Zaglav (Dugi otok)

Smješten je u dobro zaštićenoj uvali

Zaglav je naselje na južnom dijelu Dugog otoka, 4 km sjeverozapadno od najvećeg otočnog mjesta Sali i 4 km jugoistočno od mjesta Žman.

Jedno je od većih mjesta na otoku i nalazi se na zaravni iznad uvale Triluke, čija je okolica pretežno pod pašnjacima, makijom i maslinicima. U pristaništu se nalazi jedina benzinska postaja (za aute i za brodove) na čitavom Dugom otoku i u širem akvatoriju.

Saznajte više